Tränar för livet

Cykelfundering i Santiago de Compostela

När jag och min hustru besökte Santiago de Compostela sommaren 2016, blev jag lite inspirerad att någon gång cykla till Santiago de Compostela, och då med start i Sverige. Det är inte någon speciell bedrift men det kan bli ett underbart äventyr. Under de senaste åren har jag haft stora problem med min hälsa och då med hjärtat som har levt sitt eget liv. Efter att tidigare sprungit lite långlopp så blev det till slut helt omöjligt med löpning. Då upptäckte jag cykeln, som träningsredskap, och min fru Ingela inspirerade mig att skaffa en cykel.

Jag började så smått cykla till jobbet. En enkel resa på 29 km och sakteliga byggde jag upp förmågan att cykla lite snabbare. Det blev också en racer och deltagande i Ride of Hope. Med Ride of Hope, som ägs av Barncancerfonden, fick jag ett fantastiskt cykelår.

Men sommaren 2017 var mindre positiv. En hjärtinfarkt var ett faktum. Det har gått bra, mycket tack vare att jag tränade så hårt från 2015 tills infarkten kom. Jag vågar inte tänka på hur det annars hade kunnat gå.

Nu skall jag tillbaka på banan och jag kommer därför lägga ned en hel del träning för att på egen hand klara av att cykla ca 4000 km till Santiago de Compostela. Om denna resa tänker jag skriva här.

För att cyklingen skall gå smidigt vill jag ha genomfört mängdträning. Minst 4000 km vill jag ha i benen. Därtill tillkommer givetvis turer på löpspåret och även långa snabba promenader.

All träning reggar jag på STRAVA, och om du vill kan du enkelt följa mig där.

Minst 4000 km

Minst 4000 km bör jag suttit på sadeln innan jag drar iväg genom Europa.
Just nu har jag klarat av 12% av träningsmålet när det är 210 dagar kvar till start

Förutom cykelträning blir det lite löpning, raska promenader och lite styrketräning. Ju mer träning ju behagligare resa blir det.

 

Du kan också följa min träning på STRAVA


Follow me on
Strava

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: