Montserrat

Sidan är under uppbyggnad!

Det är oerhört spännande att besöka Montserrat. Vi tar tåget från Barcelona och efter några mil blir det dags att byta till ett mindre tåg som tar oss passagerare med på en vacker ”klättring” upp för berget. Utsikten är bedårande. När man är framme så dyker en liten ministad upp mellan bergstopparna. Här kretsar det mesta kring klostret och dess kyrka. Montserrat är en viktig historisk plats för den Katalanska historien. Det är här Katalan har sin rötter.

Berget besöks av pilgrimer, turister och friluftsmänniskor. Över 2 miljoner besökare tar sig varje år upp till denna förtjusande plats. En del väljer istället linbanan upp, som tyvärr var stängd när vi besökte platsen. Det är också möjligt att ta sig upp med bil. Men förr, före tågets och vägens tillkomst var det en tuff utmaning att besöka det avsides belägna kostret.

När man går ut från den lilla stationen ser man ytterligare järnvägsspår som går nästan spikrakt upp mot toppen av de underliga bergen. De här vagnarna går inte för egen maskin utan dras upp av en enorm vajer, som fungerar ungefär som en linbana, fast på räls. Som motvikt använda en annan vagn. En går upp och den andra går ner. Givetvis har vagnarna anpassats till den enorma lutningen och är byggd som trappsteg. Resan upp till toppen liknar mer som en attraktion på Liseberg. Men vilken förtjusande utsikt som erbjuds dem som åker hela vägen upp.

m7 - 1 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m3-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m7 - 1 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m7 - 1 (3)

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: