Boka föredrag

Jag besöker din förening, kommun, företag m.m. och håller ett spännande och intressant föredrag med bilder. Jag kan besöka er dagtid (helst måndagar, lördag och söndag) eller kvällstid alla dagar.

Följande föredrag är aktuella

Mina anor är av nattmanssläkte

Jag tar dig med till de som kallades för nattmän i Danmark. Deras livsöden kantades av fattigdom, svält och förföljelse

Höjris brinner

18XX brinner höjris gård i västra Jylland. Nattmannen Johannes Axelsen är misstänkt för att ha anlagt branden. En hetsjakt börjar för att finna honom, som också kallas för Tattarkongen. Upplösningen blir mycket oväntad. Johannes kom att tillbringa 28 år inlåst på anstalt för mycket banala överträdelser.

Elionor av Akvatanien

Vem var Elionor? 
Hon var 1100-talets rikaste och mäktigaste kvinna. Gift först med Frankrikes konung och därefter med Englands konung. Hon var mor till 3 kungar och hade kopplingar till Olof Skötkonung, Sankt Olov och Storfursten i Kiev m.fl
En spännande och intressant berättelse om en fantastisk kvinna. Jag redovisar hennes släktutredningar och även hennes män. En högintressant stund för oss släktforskare som älskar historia.

Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela

Tre gånger har jag besökt pilgrimsmålet Santiago de Compostela. Jag har vandrat hela vägen från Saint Jean Pied de Port till Finisterra

Magiska platser du inte får missa på vägen till Santiago de Compostela

Vad har Burgos för koppling till en Svensk drottning? Varför ligger Akvitaniens kung begravd i Santiago de Compostela? Varför besöker man Muxia?