Länkar till släktforskarsidor

Källor och släktforskarprogram

Nedan får du tillgång till bra källmaterial. Arkiv Digital är en betaltjänst medan Riksarkivet är gratis

Arkiv Digital

TA MIG DIT

Riksarkivet

TA MIG DIT

Släktforskarföreningar

Att bli medlem i en släktforskarförening kan ge dig bra fart på din släktforskning. Du får ofta tillgång till databaser, och hjälp från andra medlemar. Du får också erbjudande till kurser och föreläsningar och mycket mer.

Sveriges släktforskarförbund

Här finner du också förbundets bokhandel

TA MIG DIT

Medlemsföreningar

Föreningar anslutna till Sveriges släktforskarförbund

TA MIG DIT

Göteborgsregionens Släktforskare

Min hemmaförening

TA MIG DIT

Släktdata

En databas där du kan söka i krykoböckerna

TA MIG DIT

Emigrantforskning

Emigrantforskning är spännande och det finns mängder av register där man kan söka. Några tips att börja med får du via länkarna nedan. Boken ”Emigrantforska på nätet” rekomenderar jag starkt. Klicka på boken för att beställa den från Sveriges Släktforskarförbund

EMIWEB

TA MIG DIT

Arkiv Digital

 

TA MIG DIT

Ellis Island

 registrering krävs

TA MIG DIT

Göteborgs-Emigranten

Sidan drivs av Göteborgsrregionens släktforskare

TA MIG DIT

Soldatforskning

Soldatforska är kul och spännande särskilt när man kopplar ihop det med att leta reda på var stugorna var belägna. Ibland har man turen att dessa stugor fortfarande finns kvar. Nedan finns några länkar till bra sidor, men jag rekomendera nedan bok som en start. Klicka på den och beställ den hos Sveriges Släktforskarförbund.

Centrala Soldatregistret

TA MIG DIT

MILITARIA

Hans Högmans sida

TA MIG DIT

Släktforska med DNA

Att släktforska med stöd av DNA har revoltionerat jakten på okända släktingar. Men ska man få resultat är det viktigt att koppla DNA till traditionell släktforskning. Jag ger dig några bra länkar men jag rekomenderar att du läser några böcker. En av dem är Peter Sjölunds bok nedan som du kan beställa från Sveriges Släktforskarförbund

Ancestry

 

DNA test

TA MIG DIT

Family Tree DNA

 DNA test

TA MIG DIT

My Heritage

 DNA test

TA MIG DIT

DNA Painter

 Vektyg

TA MIG DIT

DNA Gedcom

Verktyg

TA MIG DIT

Släktforska utanför Norden

Hur gör man om man vill släktforska utanför Norden. Jag länkar till några bra sidor men jag rekomenderar nedan på som finns att beställa hos Sveriges Släktforksarförbund

Släktforska i Danmark

Ta mig dit